Cabeças do Reguengo Vira Cabeças Branco 2021
ID: 846 Available: 15
Valsts:
PortugāleReģions:
Alentejo / PortalegreReģiona sertifikāts:
D.O.C. AlentejoAlkohola tips:
Sausais baltvīnsVīnogu šķirnes:
100 gadus vecs vīnogulāju lauka maisījumsIzturējums:
15 mēneši slovēņu un franču vecās ozolkoka mucāsAlkohola tilp. %:
13%Tilpums:
75clRažotājs:
Cabeças do Reguengo Lda.Pasniegšanas (tº):
8º/10ºFebruārī 2009. gadā João Afonso un viņa ģimene ieguva mazo saimniecību ar 6 hektāru platību Serra de S. Mamede dabas parkā. Tā atrodas Reguengo ciemata amfiteātrā, 600 metru augstumā, skatoties uz dienvidiem, un Alentejo zonu nav iespējams redzēt. Īpašumā ir 3,9 hektāri veca vīna dārza (jau 1932. gadā pastāvēja), kas sadalīti starp baltvīna (16) un sarkano vīnogu (12) stādījumiem, visi sajaucami un savienoti ar olīvu dārziem (kas neļauj Alentejo DOC vīna ražošanu).
Bioloģiskā daudzveidība un ekoloģija ir projekta dzinējspēki: pašreizējā lauksaimniecības veida sertificēšana ir ekoloģiska (Ecocert sertifikācija), un mērķis ir 100% praktizēt biodinamisko lauksaimniecību nākamajos 3 gados. Visi lauksaimniecības darbi - gan augsnes un augu apkope - ir manuāli.
Profesionālais baleta dejotājs João Afonso 1983. gadā no sava vīra saņēma grāmatu par vīna pagatavošanu, un kopš tā laika "viņš vairs neapturējās domāt par baletu, bet apturējās domāt par piruētām." 2009. gadā, kad viņš atklāja simtgadīgus vīna dārzus pie Serra de Sao Mamede pamatnes, tika izveidots agriturisma īpašums Cabecas do Reguengo. Tā vietā, lai izvilktu visus vīnogu stādus un atkārtoti stādītu, vīna dārzi tiek atjaunoti, ieviešot jaunas vīna stādus tā vietā, kurie vairs nespēj ražot augļus. Dažādu šķirņu vīna stādus sajauc kopā tradicionālajos kvadrātveida formātos, lai vienotu saules, lietus, augsnes un vēja ietekmes, radot vienotu mikroklimatu. Vīna dārzus ieskauj olīvu dārzi un vietējās augļu koku audzes, kas pielāgotas Alentejo karstajiem, sausajiem vasarām. Dārzi pievilka ķiplokus, un pašreizējās kūtsēs staigā jēri un vistas, visi ar mērķi radīt bioloģiski daudzveidīgu un harmonisku augšanas vidi, kas veicina ekoloģisku lauksaimniecību.
Šīs maisījuma vietējās vīnogas tiek novāktas ar roku no vairākiem maziem, gadsimtiem ilgiem laukiem. Tiek izmantota dabiska fermentācija, un vīns nogatavojas 12 mēnešus ļoti vecās, lielās ozola mucās. Šis vīns nav klarificēts un nav filtrēts, lai izteiktu Serra de Sao Mamede terroir. Medainais raksturs ir papildināts ar cepumu un ābolu garšām. Uz finiša var just apelsīnu un kumelīšu notis un nedaudz krēmīgu sajūtu, kas lieliski papildinās ar ķiploku krējuma mērcē ceptām vēnām.
Liels, stilīgs un bagāts vīns ar daudzām melonu un medus notīm. Bagātīgs garšas dziļums, bet ar izcilu svaigumu, jo skābums un minerālvielas atstāj ilgstošu pēcgaršu. Īpaši labi sader ar balto vīnu mērcēm ar intensīvām garšaugu notīm, piemēram, majorānu un estragonu. Brīnišķīgi der ar siltiem sakņu dārzeņiem, kā arī ar krēmīgiem sieriem.
Izvēlētais vīnogu novākšanas laiks bija no 24. līdz 27. augustam. Vīnogas tika saspiestas, spiestas un izkāšanas sula decantēta.
Dabiska fermentācija un nogatavināšana 15 mēnešus Igaunijas un franču ozola mucās. Ar malolaktisko fermentāciju. Iepildīts 2023. gada 14. novembrī bez klarifikācijas.
-
21,60€
Bezmaksas piegāde
pasūtījumiem virs 70€