Fita Preta / Chão dos Eremitas Trincadeira das Pratas 2022

ID: 833     Available: 14

Valsts:
Portugāle
Reģions:
Alentejo / Portalegre
Reģiona sertifikāts:
D.O.C. Alentejo
Alkohola tips:
Sausais baltvīns
Vīnogu šķirnes:
100% Trincadeira das Pratas *aka Tamarez*
Izturējums:
12 mēnešu izturēšana uz primārajām nogulsnēm bez batonāžas un 3 mēneši inox tvertnēs
Alkohola tilp. %:
13%
Tilpums:
75cl
Ražotājs:
Fitapreta Vinhos, Lda.
Pasniegšanas (tº):
10º/12º
Apbalvojumi:
92 punkti Robert Parker
92 punkti Wine Enthusiast
100% Tamarez, kura oficiālais nosaukums tagad ir Trincadeira-das-Pratas. Tamarez bija daudzu gadu svarīga šķirne Alentejo reģionā. Tā ir Alfrocheiro Preto un Mourisco branco (Heben) krustojuma meita; Šis 100% Tamarez, kurš zaudēja savu nosaukumu un tagad ir Tricandeira-das-Pratas. Šis vīns pārbauda vienas no Alentejo vīnogulāju senču šķirņu potenciālu. Vīnkoku dārzs "Chão dos Eremitas" Vīnkoku dārzs iestādīts: 1970. gads Augstums: 256-267 m Atrašanās vieta: Serra d’Ossa dienvidu pakalni. Vēsture: Šī vieta ir īpaša, to var just! Divas strauts aiznes no Serra nokrišņu ūdeni, uzturot zemi vēsu Alentejo karstumā, nekad nesamazinot ūdens līmeni zem 5 metriem. Šeit agrāk tika stādīta vīna, Chão dos Eremitas, “Chão” – vecs termins plaknēm, un “Eremitas” – atsaucoties uz São Paulo klosteru mūku eremītiem. Šeit ir pierādījumi par nepārtrauktu vīna ražošanu kopš 14. gadsimta. Vīnkoku dārzs bija tik svarīgs, ka 1397. gada pāvesta bula atbrīvo "Pauperes Eremitas" no nodokļu maksāšanas savos vīnkoku dārzos. Bet arheoloģija iet tālāk, atklājot vienīgo Portugāles iekšzemes foinikiešu vīna amforu, kas datēta ar 8. gadsimtu p.m.ē. Tas saista šo vietu ar vīnu aptuveni 900 gadus pirms romiešu ierašanās, kuros ir saistītas 3 000 gadu vēstures saites ar vīnu. Augsnes Granīts - Nemīkstoši litoliki, nedaudz attīstītas un veidojušās augsnes, smilšainas tekstūras, bez agregātiem, nedaudz skābas. Vitikultūra Vīnogas sertificētā integrētā ražošanas režīmā vai bioloģiski, neizmantojot herbicīdus. Vīna ražošana Noktūrna manuāla raža, tieša prese, bez sēru līdz fermentācijas beigām, iztukšošana pēc 12 stundām un spontāna fermentācija vecās mucās. 12 mēnešu nogatavošanās primārajā miežos bez batonāžas un 3 mēneši inoksā. Dzelteni-citrusu krāsa, intensīvi svaigs deguns, citrusaugļu notis, gandrīz ananāss, bet maigas. Ļoti smalks spriedums, laba tekstūra, lieliska izturība un svaigums. Vīns ar labu skābumu, tekstūru un daudzumu tipiskumu. Labs ar taukainākiem zivīm grille vai krāsnī, jūras veltes, pavadošas taukainas tekstūras.
  • 36,00€

Bezmaksas piegāde
pasūtījumiem virs 70€